30 srpnja 2023., 10:01

Vatrogasci DVD-a Škropac ugasili požar na području Poljica

Rano jutros izbio je požar na području Poljica. Članovi DVD-a Škropac Vrsi izašli su na teren te isti stavili pod kontrolu. Riječ je o trećoj intervenciji društva, koje je osnovano prije godinu dana, a operativno je krenulo djelovati početkom ljetne sezone.

Iz DVD-a Škropac upozoravaju kako je od 1. lipnja do 31. listopada zabranjeno svako paljenje vatre na otvorenome, upotreba pirotehničkih sredstava kao i svake druge radnje koje mogu dovesti do nastajanja požara.

Loženjem vatre na otvorenom prostoru smatra se uporaba vatre izvan zatvorenih odnosno pokrivenih prostora, a posebice: spaljivanje suhe trave, korova, biljnog otpada, grmlja, gustog šumskog raslinja (šiblja) i šikara; spaljivanje papira, smeća i otpadaka, improvizirani roštilji i gradele, logorske vatre i sl.

Za kršenje Odredbe o zabrani paljenja suhe trave, korova i biljnog otpada, odnosno loženja vatre na otvorenom u navedenom razdoblju propisane su visoke kazne. Temeljem Zakona o zaštiti od požara, za one koji izazovu požar propisane su još veće kazne.

U slučaju požara, odmah nazovite vatrogasce na 193 ili Centar 112 ili policiju na 192, poručuju iz DVD-a Škropac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)