8 lipnja 2023., 17:13

Napustila nas je cvitarašica Anka Perinić

Anka Perinić, nadaleko poznata cvitarašica koja je počela svirati u osmom desetljeću života, napustila nas je u 96. godini života. U nastavku donosimo dio razgovora s njom iz 2019. godine.

Upoznajte baku Anku Perinić, cvitarašicu iz Vrsi koja je naučila svirati usnu harmoniku u osmom desetljeću života. Anka više ne svira, jedino nekad sebi za dušu, kaže. Sudjelovala je i na nadaleko poznatoj Nadinskoj cvitarijadi gdje je bila miljenica publike.

– Zadnji put sam nastupila na cvitarijadi 2017. godine i tad sam bila najstarija cvitarašica u županiji, ne znam jel se od tad uključio tko stariji, nastavlja Anka.

Baka Anka sudjelovala je i u Supertalentu, gdje nažalost nisu prošli audiciju ali su se dobro zabavili.

– Audicija je bila u Zadru, razmišljali smo u KUD – u zašto se ne bi prijavili i malo podružili i nasmijali. Prošli smo prvi krug audicije, zasvirali, zaigrali i otišli veselo kući, kaže nam sjetno Anka.

Ako ste mislili da je ovo sve, prevarili ste se. Baka Anka je došla i do Hrvatskog sabora.

– Za vrijeme posjeta gradu Zagrebu prije desetak godina, obišli smo i Hrvatski sabor. Tada je Vladimir Šeks bio potpredsjednik sabora i slučajno smo se sreli na hodniku. Ja brže bolje izvadila cvitare i zasvirala naše “Kukulešće”. Nakon toga sam se slikala s gospodinom Šeksom, završava lagano razgovor naša sugovornica.

Posljednji ispraćaj će biti sutra, 9.6. u 16 sati na mjesnom groblju u Vrsima. Počivala u miru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)