4 svibnja 2023., 11:01

Ovog ljeta u Vrsi stiže – Željko Bebek

Nakon dvije pandemijske godine, prošla turistička sezona vratila je hrvatski turizam na put rasta i razvoja. Turistički boom dogodio se i u Općini Vrsi, koja u 2022. godini bilježi više od 250 tisuća noćenja. Prema riječima Rafaele Maraš, direktorice Turističke zajednice općine Vrsi, ispunjena su sva njihova očekivanja.

Vratili smo se na onu predpandemijsku razinu te ostvarili brojke iz rekordne 2019. godine. Struktura gostiju se malo izmijenila, ali gosti iz Njemačke su i dalje na vodećem mjestu po broju dolazaka i noćenja. Četiri tjedna tijekom srpnja i kolovoza je bilo gotovo nemoguće naći slobodan ležaj. Gosti su bili željni odmora, opuštanja, ali i zabave koju smo im nastojali osigurati cijelo ljeto i zadovoljni smo postignutim, navodi Maraš, dodajući da u predstojeću sezonu ulaze optimistično.

Više ležajeva

Očekujemo da ćemo nadmašiti prošlogodišnje rezultate. Predsezonske brojke su u porastu u odnosu na 2019. kao i na 2022. godinu. Pokazatelji bukinga su zasad jako dobri, mnogo naših dugogodišnjih iznajmljivača svoje kapacitete iz godine u godinu popuni tzv. starim gostima što je najbolji pokazatelj kvalitete smještaja i simpatije koju su gosti razvili prema našem mjestu, prirodnim ljepotama i turističkoj ponudi u cijelosti. Predviđamo i povećanje broja ležajeva jer je jako puno novih objekata koji su redom visoke kvalitete te se time povećava konkurentnost koja podrazumijeva podizanje standarda u smještajnim kapacitetima što je svakako pozitivno, objašnjava naša sugovornica. Ni ovog ljeta u Vrsima neće nedostajati glazbenih nastupa, zabavnih i gastromanifestacija, animacijskih programa za djecu te kulturnih događanja. Vrhunac programa je Vrška noć, a već se zna koje će poznato ime zapaliti atmosferu i zabavljati publiku do sitnih noćnih sati.

Zabavno ljeto

Program događanja za ovu sezonu je u finalnoj fazi, ostale su još sitne finese za posložiti. Očekuje nas još jedno zabavno ljeto koje će pružiti zadovoljstvo za sve uzraste. Pripremili smo dječji program, brojne koncerte, predstave, tradicionalna gastrodogađanja i slično. Mogu već sad najaviti Dane pomorstva, koji će se održati od 22. do 25. lipnja, koncert klape Cambi 13. srpnja, koncert Đanija Stipaničeva za ribarsku feštu, a vrhunac će i ovog ljeta biti Vrška noć, 2. kolovoza kad će nas zabavljati Željko Bebek. Ističem i manifestaciju Materin pijat, koja će se održati i ovog ljeta, kao i tradicionalne Vrške ćakule u staroj jezgri mjesta. U svakom slučaju, zabave u Vrsima ovog ljeta neće nedostajati, najavljuje Rafaela Maraš. (ZL)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)