7 siječnja 2023., 15:26

Izniman sportski uspjeh Petre Perković

Prvu borbu na prvenstvu sam imala protiv Mađarice, a pobijedila sam je već u drugoj rundi zbog bodovne prednosti. Idući dan sam se borila protiv Poljakinje, koja je bila ujedno i prva u našoj kategoriji, ističe mlada sportašica Petra Perković

Petra Perković, mlada sportašica iz Vrsi osvojila je srebrenu medalju na WAKO Svjetskom kickboxing prvenstvu za djecu, kadete i juniore održanom početkom listopada u talijanskom gradu Jesolu. Izniman sportski uspjeh okrunio je godine rada, truda i odricanja ove mlade sportske, kickboxing nade, koja trenira u Riječkom klubu Mega centar. Petra već tri godine živi u Rijeci te pohađa srednju školu, a u slobodno vrijeme posvećena je treninzima i sportskim aktivnostima. Kako nam u razgovoru navodi, zadovoljna je plasmanom na svom prvom Svjetskom prvenstvu.
– Prvu borbu na prvenstvu sam imala protiv Mađarice, a pobijedila sam je već u drugoj rundi zbog bodovne prednosti. Idući dan sam se borila protiv Poljakinje, koja je bila ujedno i prva u našoj kategoriji. Taj meč sam riješila čistom pobjedom, odnosno rezultatom 3:0, navodi Petra, dodajući kako je tijekom trećeg, odnosno odlučujućeg meča zadobila ozljedu, koja ju je pak koštala pobjede.
– U prvoj rundi finala zaradila sam protiv Bugarke Boyadzhieve zaradila sam trzajnu ozljedu vrata zbog čega sam završila na hitnoj pomoći pa je borba morala biti prekinuta. To je normalno u našem sportu, zna se dogoditi, ali ne baš toliko često, ističe Perković.
Značajna joj je i podrška školskih kolega, koji su je bodrili i svim srcem navijali.
– Njihova podrška me još više pogurala naprijed. Boje li me se dečki? Više se zezamo na taj račun, ne gledaju na to kao nešto opasno, kroz smijeh će naša sugovornica. Kako nam dalje navodi, sportom se planira baviti i dalje, ali joj je u ovom trenutku prioritet škola i obrazovanje.
– Ovakav ishod motivirao me za daljnji rad i treniranje. Nadam se još boljim rezultatima u budućnosti, za kraj razgovora će ova mlada sportska nada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)