1 listopada 2022., 9:23

Objavljen javni poziv za dodjelu stipendija i za sufinanciranje mjesečne karte studentima

Općina Vrsi raspisala je javni poziv za dodjelu stipendija učenicama srednje škole i studentima s područja Općine Vrsi. Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti i učenici koji su državljani Republike Hrvatske koji imaju neprekidno prebivalište na području Općine Vrsi godinu dana prije podnošenja zahtjeva za dodjelu stipendije, redovno upisani na sveučilište ili veleučilište u RH i imaju status redovitog studenta, ukoliko se radi o studentu, redovno upisani u srednju školu u RH ukoliko se radi o učeniku, koji nemaju odobrenu stipendiju od strane drugog subjekta, koji do trenutka podnošenja zahtjeva nisu stariji od 25 godina.

Visina stipendija za školsku/akademsku godinu 2022./2023. je za učenike 400 kuna mjesečno za svaki mjesec izuzev srpnja, kolovoza i rujna, a za studente 750 kuna mjesečno za svaki mjesec izuzev srpnja, kolovoza i rujna.

Također, raspisan je javni poziv za dostavu zahtjeva za potporu/sufinanciranje autobusne karte studentima na relaciji mjesto prebivališta – Zadar za akademsku godinu 2022./2023. Općina Vrsi financirat će prijevoz (mjesečnu karta) za akademsku godinu 2022./2023. u stopostotnom iznosu mjesečne karte.
Rok za podnošenje prijave za stipendije je 14. listopada, a za mjesečnu kartu 10.listopada, 2022. godine. Više o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentacije pogledajte OVDJE. (ri)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)