20 rujna 2022., 9:37

Vlada RH donijela odluku o proširenju lučkog područja luke Vrsi

Na 150. Sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je održana jučer u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, donijeta je Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Zadarske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Lučke uprave za luke županijskog i lokalnog značaja. Tom odlukom, proširuje se obuhvat lučkog područja luke Vrsi – uvala Školjić (lučki bazen 1, lučki bazen 2 i lučki bazen 3).

Dana 5. travnja 2022. godine Županijska skupština Zadarske županije na svojoj 6. sjednici donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Lučke uprave za luke županijskog i lokalnog značaja kojom se proširuje obuhvat lučkog područja luke Vrsi – uvala Školjić. Luka Vrsi – uvala Školjić proširuje se za ukupno 21.357 m2. Dosadašnji površina Lučkog bazena 1 se povećava za 272 m2 (sa 5.716 m2 na 5.988 m2) te se utvrđuju 2 nova lučka bazena: Lučki bazen 2 površine 12.653 m2 i Lučki bazen 3 površine 8.432 m2, čime će povećati ukupni kapacitet komunalnih vezova. Slijedom navedenog, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izradilo je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Zadarske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Lučke uprave za luke županijskog i lokalnog značaja.

Ovakva odluka značajna je za višemilijunski projekt izgradnje nove luke Glavni gat, koja će otvoriti mnoge mogućnosti i stvoriti preduvjete za turistički rasti i razvoj.

-Nakon proširenja lučkog područja, idući korak nam je građevinska dozvola. Smatram kako ćemo projektom izgradnje luke značajno poboljšati postojeću infrastrukturu te započeti razvoj nautičkog turizma, koji se smatra najuspješnijim i najperspektivnijim u današnjici, kratko je kazao Općinski načelnik Luka Perinić, napomenuvši kako će realizacija ovog projekta otvoriti put prema povećanju konkurentnosti na tržištu. (tp)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)