12 rujna 2022., 17:04

GALERIJA Gerontodomaćice potpisale ugovore za novu fazu projekta Zaželi

Korisnici su iznimno zadovoljni dosadašnjim radom gerontodomaćica, a tome u prilog ide i činjenica kako su svi dosadašnji sudionici uključeni i u novu fazu, s dodatkom novih, istaknuo je voditelj projekta Kristian Vukić. 

 

Danas je u prostorijama Općine Vrsi održano potpisivanje ugovora s gerontodomaćicama za nastavak hvalevrijednog europskog projekta Zaželi. “Veliko srce za Vrsi i Poljica” naziv je treće faze vrijedne nešto manje od pola milijuna kuna, kojom je zaposleno deset žena s područja Općine na rok od šest mjeseci. Nositelj projekta je Općina Vrsi, a voditelj Kristian Vukić, koji je obavio izniman posao u realizaciji te u konačnici pridonio ka učinkovitoj provedbi europskog programa. Potpisivanju je uz voditelja projekta Vukića te koordinatora Šimu Stojaka, prisustvovao i načelnik Luka Perinić te pročelnica Ivana Milutin. Načelnik se u kratkom obraćanju osvrnuo na prethodnu fazu i zaželio gerontodomaćicama jednako uspješnu provedbu i u budućnosti.

Prošla faza projekta bila je i više nego uspješna, napravile ste, skupa s voditeljem, izvrstan posao. Pred vama je novih šest mjeseci, a nadam se kako će se projekt nastaviti i u budućnosti, obzirom da doprinosi kvaliteti života naših starijih stanovnika. Vama koje ste danas prvi put uključene u projekt, želim puno sreće i uspjeha, vjerujem kako ćete nakon završetka imati samo pozitivna iskustva, kazao je načelnik Perinić, dok je voditelj Kristian Vukić još jednom podsjetio na detalje samog projekta.

Projektom Zaželi u trajanju od šest mjeseci, zaposlili smo deset žena prijavljenih u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, koje će pružati usluge potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama s područja naše Općine, objasnio je Vukić, koji se u nastavku osvrnuo na zadovoljstvo korisnika u prethodnoj fazi projekta.

Korisnici su iznimno zadovoljni dosadašnjim radom gerontodomaćica, a tome u prilog ide i činjenica kako su svi dosadašnji sudionici uključeni i u novu fazu, s dodatkom novih. Žene, sudionice projekta na ovaj način pridonose poboljšanju vlastitih znanja i vještina, što posebno utječe na povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada po završetku projekta, dodao je Vukić.

Nakon formalnog programa, održan je prigodni domjenak na kojem su polaznice razmijenile svoja iskustva i pripremile se za buduće izazove koji su pred njima. (tp)

Gerontodomaćice su: Kata Batović, Tatjana Milutin, Neda Horvat, Marijana Jordan, Renata Božić, Nada Stošić, Sabina Ćošić Laslo, Marina Petešić, Nediljka Begonja i Dragica Petešić. 

 

galerija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)