7 rujna 2022., 9:56

Turistička sezona iznjedrila impresivne rezultate

Domaći gosti su prvi u broju dolazaka, dok gosti iz Njemačke ostvaruju najveći broj noćenja. Na trećem mjestu su Slovaci, a nakon dužeg niza godina Česi su zauzeli četvrto mjesto po broju dolazaka. Na petom mjestu su Slovenci, istaknula je direktorica TZ-a Rafaela Maraš. 

 

Turistička sezona polako, ali sigurno ulazi u završnu fazu. Nakon srpnja i kolovoza, koji su tradicionalno najpopularniji mjeseci za odmor, rujan je savršen za goste koji žele uživati u morskim radostima, miru i tišini. Prema do sad evidentiranim podatcima iz sustava eVisitor, ovogodišnja turistička sezona u Vrsima u razini je s rekordnom 2019. godinom. Prema riječima direktorice TZ-a, Rafaele Maraš, zabilježeno je preko 240 tisuća noćenja.

Ostvareno preko 240 tisuća noćenja

– Od 01. siječnja do početka rujna ostvareno je ukupno 21.725 dolazaka, te 242.171 noćenje. U odnosu na 2019. godinu ukupno smo ostvarili 95 posto dolazaka te 90 posto noćenja iz te rekordne godine, a ako uspoređujemo samo komercijalni sektor penjemo se na 96 posto dolazaka te 97 posto noćenja iz 2019. godine. U odnosu na 2020. pandemijsku godinu brojke su daleko veće tj. ostvarili smo 54 posto dolazaka te 46 posto noćenja više nego te godine. Brojke su dakako bolje i u odnosu na prethodnu godinu, istaknula je Maraš, napomenuvši kako prva dva mjesta po pitanju dolazaka i noćenja ostvaruju domaći gosti i Nijemci.

Direktorica Rafaela Maraš zadovoljna je turističkim brojkama

– Domaći gosti su prvi u broju dolazaka, dok gosti iz Njemačke ostvaruju najveći broj noćenja. Na trećem mjestu su Slovaci, a nakon dužeg niza godina Česi su zauzeli četvrto mjesto po broju dolazaka. Na petom mjestu su Slovenci, a u prosjeku, gosti u Vrsima borave osam dana, precizna je direktorica TZ-a.

Program ljetnih događanja u Vrsima je ove godine otvoren 18. lipnja, a zaključen 25. kolovoza. Kroz nešto više od dva mjeseca, održani su brojni koncerti, zabavne i gastro manifestacije, animacijski programi za djecu te kulturni događaji.

Gosti su uživali u raznovrsnom i zabavnom programu

– U nešto više od dva mjeseca nastojali smo složiti raznovrstan, zanimljiv i zabavan program za sve generacije. Veseli nas činjenica da su se tijekom ljeta nizale isključivo pohvale naših gostiju na cijeli program i manifestacije pojedinačno, pa bismo mogli zaključiti da smo i uspjeli u svojoj namjeri,  govori nam direktorica Maraš, koja smatra kako su sve ovogodišnje manifestacije bile uspješne.

Uz već dobro poznate manifestacije Ribarsku noć, Vrške ćakule, Gastro&wine night, Vršku smokvaricu, organizirali smo i nekoliko novih – Dane pomorstva, Materin pijat, a događaj po kojem vjerujem da će se svi sjećati ljeta 2022. je ovogodišnja Vrška noć i fantastičan koncert Crvene jabuke održan 02. kolovoza, koji je okupio dosad neviđen broj publike na vrškoj rivi, navodi direktorica.

Koncert Crvene jabuke koji će se pamtiti godinama

 

Uz Turističku zajednicu, u organizaciji programa ljetnih događanja sudjelovale su brojne ustanove i organizacije, koje su svojim doprinosom obogatile Vrško lito 2022.

– Ovom prilikom želim zahvaliti svima koji su uz djelatnike Turističke zajednice sudjelovali u realizaciji programa i organizaciji manifestacija, te tako omogućili našim gostima da ponesu nezaboravne uspomene iz Vrsi. To su svakako djelatnici Vrsi infrastrukture, Općine Vrsi, Cepora, Udruga pomoraca Sveti Nikola Vrsi, KUD sveti Lovre, LAG Bura i mnogi drugi, zaključuje direktorica Maraš. (tp)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)