6 rujna 2022., 11:51

Raspisan javni poziv za potencijalne korisnike projekta Zaželi

Općina Vrsi raspisala je javni poziv za iskazivanje interesa starijim osobama u nepovoljnom položaju za usluge pomoći i podrške u kućanstvu kroz projekt Zaželi.  Predmet neobvezujućeg javnog poziva je iskazivanje interesa starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Općine Vrsi koje imaju 65 godina ili više, mlađih ali teško pokretnih i nepokretnih osoba, osoba s invaliditetom, samaca, osoba koje žive u kućanstvu, ali im ukućani nisu u mogućnosti osigurati potrebnu skrb, osoba koje ne ostvaruju pravo na predmetnu uslugu potpore i podrške osigurane iz sredstva Državnog proračuna ili drugog javnog izvora, osoba kojima prihodi koje ostvaruju nisu dostatni za samostalno pokrivanje troškova podrške.

Kako stoji u javnom pozivu, krajnjim korisnicima Projekta pružit će se pomoć u organiziranju prehrane, obavljanju kućanskih poslova (dostava namirnica, pomoć u pripremanju obroka, pranje posuđa, pospremanje stana, donošenja vode, ogrijeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.), održavanju osobne higijene i zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba. Usluga podrške i potpore u kućanstvu za krajnje korisnike u potpunosti je besplatna.

Krajnji korisnici svoje sudjelovanje u Projektu iskazuju ispunjavanjem obrasca Prijava za sudjelovanje u projektu Zaželi u Općini Vrsi. Ukoliko osoba koja bi se htjela prijaviti za sudjelovanje kao krajnji korisnik nije u mogućnosti dostaviti obrazac prijave osobno ili putem druge osobe u Općini Vrsi, može dostaviti Prijavu putem telefona na broj Općine Vrsi: 023/360-625 ili 098/941-9386.

Prijave za sudjelovanje u projektu Zaželi u Općini Vrsi nije ograničen vremenski, stoji u pozivu. (ri)

Javni poziv projekt Zaželi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)