3 rujna 2022., 12:07

Knežević: U vrškoj školi imamo više učenika nego prethodne godine

Oglašavanjem školskog zvona, ovog ponedjeljka započet će nova 2022./2023.  školska godina. Nakon dugih, ljetnih praznika, učenici će se vratiti u školske klupe spremni na usvajanje novog, nastavnog sadržaja. Povodom početka nove školske godine razgovarali smo s ravnateljicom OŠ Petar Zoranić Nin Katom Knežević, koja nam je kazala kako je ove godine u Područnu školu Vrsi upisano više učenika nego prethodne.

Ove školske godine u PŠ Vrsi upisali smo 99 učenika, što je za dvoje više nego lanjske godine. Imamo 14 prvašića, dok ih je prošle godine bilo devet. Moram napomenuti kako se više djece upisalo u druge razrede, što je doprinijelo povećanju broja učenika u našoj školi, istaknula je ravnateljica Knežević. U drugom razredu ove godine je osam učenika, u trećem jedanaest, četvrtom devet, petom jedanaest, šestom trinaest, sedmom petnaest i osmom osamnaest. Prema riječima ravnateljice, u tijeku je razrada planova i aktivnosti koje će se provoditi tijekom ove školske godine.

-Što se nastave tiče, nadam se ležernijem radu učitelja i aktivnijem pristupu učenika svim aktivnostima koje se provode kako onih koju se propisane tako naših kurikulskih sadržaja, jer su epidemiološke mjere popustile. Polako se vraćamo na staro i trenutno smo u razradi planova kulturne i društvene djelatnosti pojedinih razrednih odjela te ostalih aktivnosti u kojima učenici mogu izraziti svoju kreativnost ili zadovoljiti interes, dodala je Knežević.

Roditelji osnovnoškolaca i ove godine nisu trebali brinuti oko radnih materijala jer Općina Vrsi već četvrtu godinu za redom u potpunosti financira i nabavlja radne bilježnice, likovne mape te kutije za likovnu i tehničku kulturu. (tp)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)