17 kolovoza 2022., 9:50

Općina Vrsi i ove godine nabavlja radne materijale za sve osnovnoškolce, načelnik Perinić: vjerujem kako ćemo ovim programom olakšati roditeljima

Demografske mjere djeluju, djece je posljednjih nekoliko godina sve više. Vjerujem kako će se plodovi našeg rada i zalaganja po tom pitanju u budućnosti vidjeti još više, istaknuo je Općinski načelnik Luka Perinić 

 

Ljetni praznici završavaju za nešto više od dva tjedna, a nova školska godina polako kuca na vrata. Pripreme su u tijeku – kupuju se nove bilježnice, olovke, bojice te sav pribor za rad. Sad već tradicionalno, vrški i poljički osnovnoškolci te njihovi roditelji ne trebaju misliti o nabavci udžbenika, radnih bilježnica i ostalih popratnih materijala koji su potrebni u svladavanju nastavnih procesa. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava udžbenike, dok radne bilježnice, likovne mape te kutije za likovnu i tehničku kulturu već četvrtu godinu za redom nabavlja Općina Vrsi. Odluku o besplatnim radnim materijalima za učenike Osnovne škole donosi i potpisuje Općinski načelnik Luka Perinić, koji vjeruje kako će ovim programom olakšati roditeljski budžet.

Obzirom da je inflacija sve izraženija, a troškovi svakim danom veći, vjerujem kako ćemo ovim programom, kojeg provodimo već četiri godine, barem malo olakšati roditeljski budžet. I dalje smatram kako primarno obrazovanje treba za sve učenike biti u potpunosti besplatno, jer mogućnosti nisu iste, dok su troškovi nažalost jednaki. Vidim da se u posljednje vrijeme sve više jedinica lokalne samouprave uključuje u financiranje troškova obrazovanja, što zasigurno pridonosi jednakim razvojnim mogućnostima za sve učenike, neovisno o njihovoj financijskoj situaciji, ističe načelnik Perinić napominjući kako se svakodnevno radi na demografskim mjerama, koje postižu izvrsne rezultate.

Demografske mjere djeluju, djece je posljednjih nekoliko godina sve više. Vjerujem kako će se plodovi našeg rada i zalaganja po tom pitanju u budućnosti vidjeti još više, naglašava vrški načelnik.

Udžbenici, radne bilježnice i popratni materijali učenike će dočekati u školskim klupama 05. rujna, za kad je predviđen prvi dan nove školske 2022./2023. godine. (tp)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)