28 srpnja 2022., 16:52

Potpisan ugovor za treću fazu projekta “Zaželi”, premijer Plenković zaželio uspjeh svim sudionicima

Ovaj program je značajan za korisnike, ali i za naše sugrađanke, žene zrelije životne dobi kojima pružamo mogućnost da svojim angažmanom doprinesu cijeloj zajednici. Do sad je 15 tisuća žena bilo uključeno u ovaj program što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, istaknuo je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković 

 

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu danas je održano potpisivanje i svečano uručivanje ugovora za treću fazu projekta Zaželi, iz Europskog socijalnog fonda – učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ugovore su predstavnicima jedinica lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. Uručeno je 43 od 62 pripremljena ugovora, a u Zadarsku županiju otišla su dva – u Općinu Vrsi i Općinu Sveti Filip i Jakov. Na početku prigodnog programa, prvi se obratio Ante Lončar, ravnatelj HZZ-a koji je istaknuo kako će njihova ustanova i dalje biti na usluzi svima koji provode ovaj hvalevrijedni projekt.

U projekt uključeno 1217 žena i 7388 korisnika

Danas uručujemo pripremljene ugovore za treću fazu Europskog projekta Zaželi. Ovim projektom će biti zaposleno 1217 žena, koje će tijekom određenog vremena skrbiti za 7388 starijih i nemoćnih korisnika. Ovo je nastavak projekta koji je započeo u prosincu 2017. godine, a od tada do danas je u dvije faze potpisano 750 ugovora vrijednih preko 1,8 milijardi kuna. Možemo reći da je HZZ vjerodostojan svjedok vremena u kojem se Hrvatska korištenjem EU fondova razvija na bolje, istaknuo je Lončar, kazavši kako će se sigurno ovakvi projekti nastaviti i u budućnosti. Pozdravnu riječ uputio je i ministar Marin Piletić, iskazavši zadovoljstvo uključivanjem žena u nepovoljnom, radnom položaju u društvo kroz ovaj program.

Ante Lončar, ravnatelj HZZ-a

U posljednja tri mjeseca koliko vodim ministarstvo, jedno od najčešćih pitanja je bilo kad će se nastaviti provoditi projekt Zaželi. Napominjem kako ovaj program ima punu podršku Vlade RH te svih ministara jer je uistinu značajan za sve osobe treće životne dobi. Kao osoba koja je bila uključena u prve dvije faze projekta mogu reći da je u početku postojao određeni strah kako pristupiti korisnicima te kako uspostaviti prijateljski odnos s njima. Strah je uskoro prevladan i stvorena je čvrsta veza između svih sudionika programa, ustvrdio je Piletić, dodavši kako su sredstva za isti planirana i u programskom razdoblju 2021.-2027. Prisutnima se prije samog uručivanja ugovora obratio i premijer Andrej Plenković, koji se u svom obraćanju osvrnuo na značaj projekta za krajnje korisnike.

Ministar Marin Piletić

Općina Vrsi izvršila prijavu sekundu nakon objave natječaja

-Ovaj program je značajan za korisnike, ali i za naše sugrađanke, žene zrelije životne dobi kojima pružamo mogućnost da svojim angažmanom doprinesu cijeloj zajednici. Do sad je 15 tisuća žena bilo uključeno u ovaj program što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, rekao je premijer Plenković, uputivši u nastavku podršku svim korisnicima i ženama koje će se uključiti u treću fazu projekta.

Premijer Andrej Plenković

Općina Vrsi izvršila je prijavu za treću fazu projekta Zaželi samo sekundu nakon otvaranja natječaja, a pozitivno rješenje pristiglo je prije nekoliko tjedana. “Veliko srce za Vrsi i Poljica” naziv je treće faze vrijedne nešto manje od pola milijuna kuna, kojom će se zaposliti deset žena s područja Općine na rok od deset mjeseci. Ugovor je potpisao i preuzeo Općinski načelnik Luka Perinić, uputivši zahvalu Kristianu Vukiću, neumornom voditelju projekta koji je i tijekom protekle dvije godine besprijekorno rukovodio s istim.

Naša Općina već godinama progresivno provodi socijalnu politiku, a ovim programom još jednom šaljemo poruku osobama treće životne dobi kako mislimo na njih i kako im želimo omogućiti ugodno starenje. Najveće zasluge za uspješno provedenu prvu fazu te prijavu na treću fazu idu Kristianu Vukiću, koji je tijekom protekle dvije godine učestalo bio u kontaktu s korisnicima te im pružao podršku, a vjerujem kako će isto nastaviti i u nadolazećem razdoblju, istaknuo je načelnik Perinić, koji se nakon službenog dijela programa zadržao u razgovoru s premijerom Plenkovićem, Zadarskim županom Božidarom Longinom, Šibensko – kninskim županom Markom Jelićem te načelnikom Svetog Filipa i Jakova Zoranom Pelicarićem – Pecom.

 

T.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)