27 srpnja 2022., 11:11

Vraćaju se Vrške ćakule!

Nakon dvije godine pauze, stiže nam dugo očekivana vijest – vraćaju se Vrške ćakule. Manifestacija starih običaja, zanata i predmeta koja je pronašla svoje mjesto u srcima mještana i brojnih posjetitelja, održat će se ove subote, 30. srpnja u Ulici svetog Mihovila. Pripremljen je bogat program, zabavne igre za djecu i odrasle, a neće nedostajati ni dobre glazbe. Kako je kazao idejni začetnik i organizator manifestacije, Šime Stojak, posjetitelji će moći uživati i u domaćoj, autohtonoj spizi.

Veseli nas što ćemo se nakon dvije godine pauze opet okupiti u staroj jezgri mjesta i posjetiteljima predstaviti našu tradiciju i običaje. Povratne informacije od gostiju su do sad bile izvrsne, oduševljeni su starim predmetima koje izložimo, zanima ih naša povijest i način življenja. Ove godine, naši mještani pripremat će domaća jela naših starih, tako da će se posjetitelji i kroz gastronomiju moći putovati u prošlost, kazao je Stojak i napomenuo kako program starta u 20 sati.

Organizator događaja je Turistička zajednica Općine Vrsi, a partneri su Općina Vrsi, Vrsi infrastruktura i Centar za podršku i razvoj civilnog društva – Cepora.

Dođite u Vrsi i uživajte u manifestaciji s dušom.

 

T.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.