23 studenoga 2021., 14:50

Općinski odbor HDZ-a dobio novo vodstvo, u posljednji trenutak došlo do preokreta

Atmosfera u Općinskom odboru HDZ-a Vrsi od svibnja je u najmanju ruku poprilično nelagodna, Sandra Vukić kao nositeljica liste, kandidatkinja za načelnicu i dugogodišnja predsjednica lokalnog ogranka te stranke ostvarila je najgori rezultat u Zadarskoj županiji.

Nakon održanih lokalnih izbora u svibnju ove godine, članovi Hrvatske demokratske zajednice izašli su na redovite, stranačke izbore za vodstva općinskih, gradskih i županijskih ogranaka po načelu jedan član – jedan glas. Iznenađenja u županiji nije bilo, Božidar Kalmeta kao jedini kandidat za predsjednika županijskog odbora HDZ-a Zadar ostaje na čelu te stranke i iduće četiri godine. Izbori u većini lokalnih organizacija predstavljali su tek puku formalnost, a trebali su pružiti građanima tzv. prividnu demokraciju. Ipak, u Vrsima je u posljednji trenutak došlo do ključnog preokreta. Marijana Vukić, koja je predstavljena kao jedina kandidatkinja za predsjednicu, odustala je prije nekoliko dana od kandidature, a na njezino mjesto “uskočio” je Antonio Mrdelja, koji je uz Kristijana Perkovića bio kandidat za potpredsjednika.

Atmosfera u Općinskom odboru HDZ-a Vrsi od svibnja je u najmanju ruku poprilično nelagodna, Sandra Vukić kao nositeljica liste, kandidatkinja za načelnicu i dugogodišnja predsjednica lokalnog ogranka te stranke ostvarila je najgori rezultat u Zadarskoj županiji. HDZ je u četiri godine izgubio 20ak posto glasova, što je upalilo crveno svjetlo u županijskoj središnjici. Bilo je jasno kao dan kako više ne može računati na podršku za novi mandat, a stranački izbori zabili su posljednji čavao u lijes političke karijere nekadašnje načelnice. Nakon 13 godina, lokalni HDZ je dobio novog predsjednika, a hoće li on nastaviti istim putem – sustavnim obračunom i izbacivanjem članova te politički neprimjerenom komunikacijom ili će krenuti nekim novim putem ostaje nam za vidjeti.

Toni PERINIĆ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)